Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ser ingen sol


skräpsöndag

har slipat båtbotten
i ösregn
vattenpölarna sökte
sig in i oljebyxornas ben
när jag låg på rygg

behöver sol
för att kunna måla
såg en sol
på ett färggrannt
reklamblad

men det hjälper inte
här står vatten överallt
och mer kommer
grå himmel
utan hopp

den avtagande vinden
ökar alltmer
det enda med väderrapporten
är att den är fel
inte ens danskarna prickar




Fri vers av tom boreland
Läst 244 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-09-19 09:28

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Daniel_78 VIP
jag tycker du har ett lite annorlunda språk än
vad jag är van att läsa hos dig (kanske misstar jag mig)
men jag gillar det mycket.
2010-09-21

  Ingela Svenson VIP
såg en sol
på ett färggrannt
reklamblad

en sammanfattning av valrörelsen? Alla dessa leende människor, till och med misantroperna ler mot oss!
2010-09-19
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland