Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I en demokrati...

Skall ju alla åsikter kunna föras fram höras
kunna diskuteras och beröras
ja så skall politiken föras!

För att alla skall kunna se och förstå
vad för åsikt, som tanke partierna har
om man på dem röstar vart de sen en tar...

Nu har ju de flesta riksdagsledamöter
under åren, som gått Sverigedemokraterna
undgått, utanför alla debatter de stått. Så vad
de egentligen står för har inte alla ens nått...

Nu kallas de för vågmästare dessa vars närvaro
av många inte gillas alls, nu står de inte på trappan
längre och vill in, utan de är inne...

På valmöten före valet, visslades och buades deras
åsikter isönder så folk, som var där för att lyssna
på vad de hade att säga hörde inget alls så
de, som var där, fick inget om dem veta...

Jo ett, att Sverigedemokraternas närvaro
alla andra partier reta...

En folkpartist mötte dem i en dialog, när han
kom ut alla hans valaffischer i smutsen låg...

För han ansågs då, som flum lite skum, men han ville
ju med sin dialog få fram då, vilket parti hade bäst
strategi för alla och hur det sen skulle bli...

Ja som det anstår en invald i en demokrati!

Men nu står de ej på trappan längre nu sitter de med
vid bordet nu är det väl dags att bemöta dem med
det bästa och det rätta vi har att ta till: Ordet!





Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 329 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-09-20 13:41



Bookmark and Share


  Lavinia Röd
Ja, det har du rätt i!
2010-09-22

  lodjuret/seglare VIP
Synd att fi heter fi och inte 'Svenska Damer', då hade valet kanske fått ett ännu mera utseende...
2010-09-20

    tramp
Jodå håller med dig här att det varit en snedbehandling av SD från media och andra partier och därför gick det som det gick.
Men nu får vi alla syna SD korten vilket är bra.

Applåd !
2010-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt