Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förtrollande besök

 

en av de gråaste dagar
då ingen sol förmår bryta täcket av orosmoln
otillräckligheten får grepp om min själ
och jag sitter som förlamad vid datorn

hör jag en liten röst i trappan:
- hallå..?
en ivrig ljus barnaröst
och solen skingrar tunga tankar

det är trolleri
det är framtiden som tassar uppför trappan
på lätta strumpfötter
liten man:
- kom Måna!

jag reser mig upp
allt kommer att ordna sig
- jag gillar choklad!
säger han och drar fram en stol till köksskåpet:
- behöver lite hjälp..

plötsligt förstår jag igen
vad som är viktigt





Fri vers av Måna N. Berger
Läst 561 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-09-21 00:36



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Om inga ungar fanns...Barn är livräddande!
2010-09-23

  Elaine.S VIP
Underbara rader...

"det är framtiden som tassar uppför trappan
på lätta strumpfötter"
2010-09-22

  Caprice! VIP
Och lika förtrollande har du beskrivit detta besök. Tack för goda leenden!
Gillar särskilt bilden av framtiden som tassar uppför trappan på lätta strumpfötter... Härlig ögonblicksbild som pekar många år framåt. Dessutom väcker den speciella minnen - stort tack för även det!
2010-09-21

  Christine Sabel
Underbara rader skrivna av dig
2010-09-21

  Larz Gustafsson VIP
Suveränt!
Skyarna skingras med ens av ett litet solsken.
2010-09-21

  Johan Bergstjärna VIP
Barn fyller livet med mening!
2010-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger