Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

NAVIGERA

 

 

 

 

Som att somna där drömmen försvann,

en dvala så uttämjd

Morgonen snurrar bland dolda kostnader

Om det bara var nakenhet skulle jag vinna

Dra in natten hit igen,

sök av och somna på dess heta stenar

Jag är vad jag har gjort

 

 

Mina sängkamrater är böcker,

ensamma män med gitarr

fylliga negresser med röster som dem anstår

Och jag läser mig till Trastevere

drömmer mig till ödsliga salooner i ingenstans

och jag somnar i en omhuldande barm med bröstet mot kinden

Låt mig aldrig vakna mer

Jag är vad jag har gjort

 

 

Min Gud förlåter, min Gud sviker

och jag kallar henne vid namn då och då

Men hon lämnar aldrig sitt nummer på köksbordet

Innan hon försvinner, glömmer hon bara lampan tänd

Ett dussin midnattstimmar återstår,

törst in till benet

Som en hägring där, oasen

movin´on movin´on

to be gone

Jag är vad jag har gjort

 

 

Fönstren fylls av vatten,

och det enda jag reparerar är den blå himlen blues

Dåsiga och rödblossande ligger vi där,

stänkta av varann igen

Finns här endast för privat bruk

Rör vid dig, först flyktigt i förbifarten

Sedan stannar mina fingertoppar upp,

allt längre allt oftare

Jag är vad jag har gjort

 

 

Väntan, den som hypnotiserar

i efterklanger frikopplade från hjärtats slag

Jag kan försöka börja igen,

jag kan avstå från sanning och åtrå

flyga tillbaks till mitt 90-tal

och sluta som en bomb

Ingen vet ändå vilken dag och år det är

Vi kan vara saknade, borta och förlorade,

men det känns så säkert,

så nära inpå

För jag blev kvar,

medan ni var för upptagna med att dö

Jag är vad jag har gjort

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av theperna
Läst 319 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-09-22 10:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

theperna
theperna