Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fanns någon där...


Hon gick in i huset
den gula ljusa villan
på ön
där vi växte upp tillsammans

hon kände glädjen i hallen
såg trappan och kände alla glada

minnen

vardagsrummet var sig likt
förutom en vägg
som var borttagen

matsalen hade blivit ett rum
med vackra glasfönster




I köket
kom någonting över henne
hon fylldes av sorg
smärta
tyngd
tårar rann nedför hennes kinder

det var någon där...

i köket

som fick hennes andetag att stanna
någon hon inte såg

men kände


20 år har nästan gått sen
hon klev in i huset sist

hon är en av de få som
egentligen vet

och

den mörka
skrämmande insidan

blev påtaglig igen





Hon ringde mig i dag och berättade
om känslan hon fått
vi pratade länge

Jag vill också
men jag vill inte

vågar jag?


Det var ju ändå jag som bodde där...




Fri vers av Ylvavirvla
Läst 280 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-09-24 11:07



Bookmark and Share


  Sommarnattsljus
Jättefin text. Du har ett väldigt fint språk. Rubriken lockar till läsning. Början av texten känns underbart ljus, lätt och glad, riktigt förvånande upplyftande, helt komplikationsfri. När vändningen kommer känns den till att börja med inte hotfull, utan bara som en hågkomst. Men sedan upplöser logiken sig och kvar blir en undran. Vad var det egentligen som hände, vem ringde, vem upplevde vad? Bra! Snyggt! Tack!
2011-05-27

  erkki
Början på en spökhistoria? Ett fint anslag är det i varje fall.
2011-04-26

  firefire
fick mig att rysa detta,bra skrivet och väcker en hel del frågor..bra..
2010-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Ylvavirvla
Ylvavirvla