Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hammaren


Hammaren slår sina slag
Dunk dunk dunk
Kanske 3-4 slag per spik
Dundrar in den i trävirket

Vänd er om och titta inte
Om ni kan höra när han byter spik
Så är han ingen riktig snickare
I alla fall om han spikar en rad
De ska smälla hela tiden

Men det sämre virket om är idag
Tvingar folk att skruva mer
Eller det skruvas i alla fall mer
Men spikarnas dunkande är vad som verkligen
Kännetecknar byggfolk och kraft

Dunk dunk dunk
Här lever tummen upp
Tretum eller fyrtum
Undrar hur många tiotusentals en snickare
Slagit in under en livstid
Dunk dunk dunk

Här lever hammaren
Kraften
Och den kanske sista utposten
Som kräver män
För tyngdens och uthållighetens skull

Jaja visst skulle kvinnor kunna
En del, några st
Men de flesta skulle inte orka helt enkelt
Männens egen lilla värld har förblivit bara för det
Ja eller tack vare

Men ingen ont som inte har nåt gott med sej
En kvinna må se ut huromshelst
Men på ett bygge skulle nån karl vissal
I alla fall
Kvinnobristen är total
”alla är vi lite Tarzan”

Men tänk er oss iklädda i bara spikbälten
Så har du nåt att njuta av
Eller bara, spy över
Under är de kanske bara tre eller fyr-tum
I alla fall i hängande läge….

DEN frågan, är för känslig….




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 202 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-10-14 01:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO