Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du måste hata


Du måste hata ”Sverigedemokraterna”
Om du ska vara med
Du måste hata ”Sverigedemokraterna”
Om du ska vara svensk
Du måste hata ”Sverigedemokraterna”
Om du ska vara inne
Du måste hata ”Sverigedemokraterna”
Om du ska vara trovärdig
Säger man

Ja inte alltid uttalat men ändå
Vilka är då dessa
Vad står de för
De får ju ställa upp i valet
Deras ord på partistämman
Sändes till alla häromåret
Varför?

OM de nu är så farliga
Varför har de fått allt detta
Varför sände SVT deras stämma
Varför får de ställa upp i valet
Varför får de finnas ö h t
Fanns de månne en tanke att….

Man skulle samla alla ”farliga”
I samma parti
För att ha dem under kontroll
Som en slags politiks brandgata
Men i så fall så ”brann de över”
Skyddet mot dessa bränder
Och det kanske är detta som folk
Ja eller politiker är så rädda för…
De som inte är innanför ramarna
Kan ställa även obekväma frågor
Som kräver lika obekväma svar




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 161 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-06-13 10:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO