Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En människa I.

 

jag är en människa
olik dig
så som du är olik mig

men om jag fryser vill jag bli varm
om jag är hungrig vill jag ha mat
om jag törstar vill jag dricka
om jag blir sårad blöder jag
om jag är ensam längtar jag efter en vän
om jag är hemlös behöver jag tak över huvudet
liksom du

jag är en människa
liksom du
olik dig
som du är olik mig
men framför allt och mest av allt
är vi lika




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 328 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2010-09-26 19:08



Bookmark and Share


  Berit Robin Lagerholm VIP
En mycket fin manifestation som borde följa med "vi gillar olika"
2010-09-28

  Mr Lindemann VIP
Så självklara ord för vissa
för andra är orden som skrivs här
ej nåbara för all rädsla står i vägen
för att kunna ta åt sig dem
2010-09-27

  Suzy med punkterna
Synd att det måste förklaras men du gör det väldigt fint.
2010-09-27

    Tea Alex
Åh så fint! :) Väldigt bra skrivet. Kunde definitivt inte sagt det bättre själv. Ett stort fång rosor och en applåd till dig för detta bidrag!
2010-09-27

  Carola Zettergren
Jättefint skrivet, det är bara så sorgligt att det finns så många man måste förklara det för... trots att vi är människor allihop!
2010-09-26

  Christine Sabel
Absolut sant, alla sover vi om natten över hela jorden.....
2010-09-26

  Amorina
Underbart! Trösterikt! Fint skrivet!
2010-09-26

  Larz Gustafsson VIP
När det gäller de grundläggande behoven är vi definitivt lika.
2010-09-26

  Lindsy
Så sant ooch fint komponerat. :)
2010-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger