Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Raison d'être


Det lär finnas en fågel
     vars sång
får alla andra fåglar att tystna

Jag vet en fågel som
fick alla andra att sjunga

Motiven för dina toner
     är dolda
men måste vara skrivna
     av en hand
som kunde rita mönster i sten

Dina vingar ligger numera i en skokartong
och många tror sig veta vad man ska göra med dem

Ekon låter mycket
men saknar en kärna

Flygvägar kan dock följas
även utan vingar 




Fri vers av Almagrundet
Läst 1109 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-01-06 21:00



Bookmark and Share


    Camillaa
OTROLIGT BRA
/ C *
2006-09-08

  rebecca d
oh, vad jag tyckte om denna dikt! så suggestivt, stimulerar fantasin. sorglig och upplyftande på samma gång

Ekon låter mycket
men saknar en kärna

!!!!

att få andra att sjunga...en sån fin egenskap, men att sen förlora vingarna...utsatt för alla ndras omdömen...så smärtsamt och hemskt. Men hoppet är inte ute: slutet (och att det var ju han med handen som kunde rita mönster i sten)

tycker om formen, att inget onödigt står, varje ord har sin plats. fint språk. Ett litet mästarverk...meningen med att finnas till...
2006-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Almagrundet
Almagrundet