Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna dikt knyter an till ordet "snärja", vilket betyder ,ungefär: Lägga ut en fälla, fånga genom argan list, locka någon i fällan... Eventuella likheter med ett känt politiskt parti är, naturligtvis, helt slumpartade....


"Snärje-Demokraterna !"

Snärje-Demokraterna
har filat bort de värsta olaterna
kommit in i de "fina kamrarna"
uteslutit de råa "hamrarna"
men några fula trynen återstår
och dem vi ,att avslöja, åtrår
så deras RÄTTA anleten skönjes
och deras bruna färg röjes

Snärje-Demokraterna
med de "fina fasaderna"
vill infiltrera demokratin
bakom masken, fula grin
Hakkorsflaggan i garderoben
Mein Kampf i byrålådan
nödtorftigt döljande "Herr Oberst"
för att slippa vådan
av naziinspirerade metoder
inga flera så´na "groder"

Snärje- Demokraterna
med "Åkes son" i toppen
vältalig och leende
och rumsren ledare av troppen
med ett dolskt beteende
bidrar han till främlingshatet
i lönndom, bakom det milda pratet
piskas stämningen upp
mot muslimer i grupp

Snärje-Demokraterna
kan bli "tungan på vågen"
i det chockade parlamentet
hoppas att de "spänner bågen"
och avslöjar det "rätta temperamentet"
försäger sig i invandrardebatten
visar sin avsky för "negern och blatten"
DÅ ser väljarna VAD de går för
för DET ÄR vad de, egentligen, står för
Och då blir det "bye" vid nästa val
och SLUT på våra lidanden och kval.....

-----





Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 342 gånger
Publicerad 2010-09-30 21:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska