Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om personer som fabricerar falska historier under "falsk flagg" , dvs de hävdar att historierna är äkta....


"Mytomanen !"

Mytomanen
kan vara skicklig och
erfaren
och med orden ,trovärdigt,
förfaren
kan inbilla omgivningen
det mesta
vill ,till egen framgång
fresta
vad denne, egentligen,
är ute efter
är det någon slags
tester
dessa, ofta, chockfyllda
texter ?

Mytomanen
hävdar, alltid, sin egen
objektivitet
känner, aldrig, någon
restriktivitet
snarare en tendens till
överord
kan även använda rena
kraftord

Mytomanen
kan ,vid avslöjandet,
bli farlig
så bäst är att
vara varlig
när man denne "på pottan"
sätter
annars vet man inte vart det
vetter (¤)

Mytomanen
kan få en renässans i dessa
tuffa tider
eftersom många går och
lider
och har svåra personliga
kval
kan göra desperata
val

Mytomanen
är som en
kameleont
svår att avslöja
men ,ta front (!)
och gå i bräschen mot
"de hära"
låt dem, aldrig, komma
nära ! .......


----

(¤) = "Vetter", folkligt, ungefär :"Vart det pekar, i vilken riktning man ska söka..."













Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 227 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-10-01 09:24



Bookmark and Share


    Max Poisé
Ja...du sa väl egentligen allt med fyndiga rim.
Skrev en gång ett vansinning kortfattat alster
som gick så här

I mytomanens hjärna.

...

/ Max
2010-10-01

  aol
ruggigt bra skriftat, verkligen,
2010-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska