Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt med en mörk botten......


"Korsfäst, död och begraven !"

Korsfäst ,död och begraven
det skulle ske inom kort
med en man som behållit sin
värdighet
och, öppet, framhävt sin
färdighet
vilket provocerade överheten
som, krampaktigt, ville
"skyla över smeten"
men HAN stod över denna
småaktighet
såg deras förtryck med
aktning, han vet
att han skulle korset få
bära
genom Golgata och, döden
föräras
men ,aldrig, hans ord kan
förtäras
för de är odödliga
de lever
HAN gör det omöjliga
han uppstår igen
finns där,alltid, se´n
för människan
för kärleken
så gärna han
tog den smäleken
för han är Jesus, Guds
son
och vi hade honom som
lån
från himlen hördes dova
dån
när på korset han ,för oss
dog
och utgjöt sitt eget
blod....

-----




Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 259 gånger
Publicerad 2010-10-01 18:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska