Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Innehållsrik text



jag tog en brejk, undrade om något nytt hänt
inget nytt

svamlar redan fruktansvärda sanningar
du har sett dem

trevande illasittande, åtsittande, kvävande
alldeles för mycket

alltid för lite, aldrig mer



här finns en röd tråd, nej ett rep, nej en järnkedja
greppad runt mitt liv

min korsett är förseglad, kan inte segla lätt


här finns en blå tråd, liv. liv, som i liv
liv som mitt liv


därute finns en svart tråd, det är den vi kallar död
är du ateist, då vet du att det blir svart

jag bryr mig mycket lite om det



det jag bryr mig om är innehåll
och det vet jag att mitt liv har

både den röda tråden och den blå
och den svarta

för döden är också av betydelse
annars skulle inte livet vara det



så jag tar en brejk från mitt innehållsrika liv
för att svamla ned det här skrivna

den innehållsrika texten, med färger
trådar tre,

plus orden

liv och död








Fri vers (Prosapoesi) av LenaJohansson VIP
Läst 286 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-10-02 18:13



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Gillar detta, många fina insikter.
2010-10-02

    ej medlem längre
Sanna rader. Fint skrivet!

"för döden är också av betydelse
annars skulle inte livet vara det"


/Ann
2010-10-02

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Wow! Fint skrivet!
2010-10-02
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP