Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fritt översatt (från latinet) : Glädjefull Existens ! Kompletta och otyglade galenskaper !


"Jovialis Existentialis !"

Jovialis Existentialis !
Bara ros och inge´ ris !
vi glömt att världen är i kris
så tråkigt det, på alla vis
Istället har vi festlig spis
som ikväll tar alla pris
vi kör hårt ,med styv bris
släpper en och annan fis
visar fingrar, blir till "peace" !

Jovialis Existentialis !
Vi kysser en frustrerad servitris
och leker "kurra" med en polis (!)
lär upp en nervös novis
som glömt kvar en dyrbar matris
i en katakomb i Paris
och en orm i vårt paradis
hjälper då ej med andlig spis
vi kallar på en söderkis
han laddar upp begagnad flis
som han eldar på alla vis
och ormen går upp i rök
tillagas,sotig, i vårat kök
med servitrisen blir det,se´n ,gök (!)
ni skulle sett, hur "djupt, jag dök" !
men, nu, jag tar och abdikerar
ingen fler jag penetrerar
räcker bra med det som varit
nu, strax hemåt, jag farit........

-------




Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 273 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-10-03 22:04



Bookmark and Share


  aol
vilket ordflöde gillas
2010-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska