Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag sov inte en blund..


döden vandrade genom mitt rum inatt
någonstans slog ett fönster i otakt
jag sov inte en blund..

hur jag än vände mig
det brände i min kropp
när jag till slut andades ut
tomrummet stirrade mig i ögonen

hjälp mig från denna börda..
smärtan i min själ

var är du? min vän
varför lättar inte trycket i mitt bröst
och när min hand slår sönder lampan
och bara vinden hörs

drömmar lyfter min själ
över oceanen mot en okänd ö

så långsamt att ingen vet
dess existens
för vinden som förde mig hit
ändrar aldrig riktning, alla vägar är raka
leder bara framåt
inga blickar tillbaka

jag vänder mig om
kan inte motstå frestelsen
är mörkret bakom mig
ansiktet av dig
som förföljer
mig

dödar mig
som vattnet i bäcken jag kan ana
förrädiskt porlande
av kärlek
jag just har dödat
övergivit för ljuset bakom
dörren.. försiktigt tar sig in
genom rummet in i sängen
genom kroppen
som jag vänder

vid kanten du dröjer
ledsna ögon du döljer
som vore du nån annan stans
för du drömmer

att mitt liv du räddat
och solen lyser starkt
i varje hörn
varje detalj jag ser
och ler för jag vet att
jag kan förstöra

det sköna


mitt eget liv
jag dödar





Fri vers av frantic
Läst 399 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-10-03 22:04



Bookmark and Share


  jacqueline
starkt fångat med många starka liknelser och ord. Fint komponerat!
2010-10-16

  peter markurth
ok
2010-10-03
  > Nästa text
< Föregående

frantic
frantic