Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
---


Dagar i urval.


i huvudet en skrivmaskin, en kopieringsmaskin
repeat repeat beat beat
från höger till vänster sitter flugor lägger sina ägg och i ögat helt igengrott.
man har sytt ihop sitt hjärta
hon som talar om dagar i urval och:
att gråta någon annanstans med kroken i axeln: stå upprätt!

vrid dig

smid dig till en skön rå rening och

drick ditt kaffe fort som satan
gå inte med och gå inte på orden om att hängas
upp och ned i ditt eget fönster – illusion.
här är smutsigt och det man vet. är att så är det, jaha.

vad nu?

jeansen spänner och tanken spänner i ansiktet intet nytt, inga nya platser
jag går på en satellit
jag går på repeat dagar åter dagar
dessa vackra nya dagar
överallt signaler om verklighet och flykt om välbehövlig vila,
en pannlob full av celler små runda röda celler: källan.
till liv liv
hon är här hon är där
hon har för evigt talat och sedan slutit sig till
sin maskin – sin kopieringsmaskin.

---




Fri vers (Modernistisk dikt) av Jennie M
Läst 189 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-10-05 07:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jennie M
Jennie M