Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ska jag våga

 

 

 

Ska jag våga ta detta steg?

 

eller är det så att jag är för feg?

 

vågar jag tro på att allt ska bli bra?

 

att jag nu kommer att må bra varje da

 

vill jag aldrig mer känna mig rädd

 

att våga bli sedd

 

hur ska jag veta om jag aldrig går ut?

 

kanske ångesten aldrig tar slut

 

måste våga måste verkligen vilja

 

må bra...




Fri vers av Porslinsdockan
Läst 545 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-10-05 16:09



Bookmark and Share


  aol
kram vännen, ja mod är att skrida till handling fast man känner rädsla,
2012-11-02

    ej medlem längre
Du vågade just...
2011-02-12

    ej medlem längre
Ska jag våga? Ska jag verkligen ta det där stora steget? Ja, det är sannerligen svåra och kanske komplicerade beslut. Ibland kan det ju t.o.m. innebära en trygghet i att vara rädd och att befinna sig på sin nollpunkt och inte våga sträcka sig ut. Är man på sin botten så kan man ju trots allt inte sjunka längre, menar jag, men kravlar man sig upp så finns där alltid risken att trilla ner igen. Man vet vad man har, men inte vad man får, och varje steg är förknippat med rädsla. Men kanske är det en risk som man får ta. Ibland finns det ju stunder då man inte ens vågar må bra, men tar man bara det hela en bit i taget så finner man kanske till sist en dag att man är Lycklig. Och att verkligen bli sedd är nog något som vi alla lite till mans längtar efter och drömmer om, fastän det kan kännas fasansfullt att öppna sig. Men kanske handlar det inte så mycket om att just bli Sedd. Snarare att bli Älskad, Bekräftad och Accepterad, precis som den man är, med alla ens egenskaper och brister. Mår bra Varje dag gör man nog dock aldrig. Men ångesten kan avta och förklinga.
2010-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Porslinsdockan