Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

naiv kvinnotanke (ej säkert generell)



inte kan jag ljuga, säga att jag inte saknar
jag får ändå säga, att föremålen kan skifta

att uppnå denna känsla, av att vara en kvinnas man
är förmodligen det som innefattar min saknad


jag är väl inte dummare, än att jag förstår
att det finns många män att välja på

att uppleva närhet och kärlek, hur på vilket sätt
är viktigast av allt, inget annat betyder någonting

man kan bli till ett darrande asplöv, som jag
eller en nyutsprungen ros, kanke att föredra


men leva med en man, ett livsmål
jag aldrig kan ge upp, någonsin

till den dag jag dör







Fri vers (Modernistisk dikt) av LenaJohansson VIP
Läst 170 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-10-05 20:32



Bookmark and Share


  lycksele
"leva med en man, ett livsmål"

Det är väl inte så dumt. Och det är ett stort mål för de flesta människor. Det är alltså fråga om en drift vi är födda med. Att PARA OSS.
Sen tror jag att det är farligt för både män och kvinnor och försöka bli NÅGONS. För det har med äganderätt att göra. Att bli tingad på, paxad för och ägd.
En människa mår bäst FRI.

Sen, om man av fri vilja vill leva nära nån livskamrat, så är det stort. Den dagn man börjar kontrollera och binda varann pånågot annat sätt än så mycket som man frivilligt låter binda sig, då tror jag förhållandet börjar dö.

Om den kvinna jag lever med säger:
- "Jag är kär i en annan"
den dagen visas om jag anser att hon är bara min.
Eller om jag låter henne gå och vara den fria människa hon är född till.

Äger föräldrar sina barn?
Och med vilken rätt?

Jag säger NEJ.

Inte ens ditt eget barn äger du.
Det är en människa som är född att leva sitt eget liv. Vad än du säger.
Och när någon, någon gång i livet förnekas rätten att vara en fri människa, så är det fel. Och blir det fel.

/lycksele
2010-10-05

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Leve naiviteten!
2010-10-05
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP