Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om en händelse på en Irländsk golfbana, historien är sann då jag var med.


Han var stolt men fattig

du stod där i den vindpinande blåsten från atlanten
den slitna kavajen, och det rutiga kepsen
bar du med stolthet, där du stod på första tee

byxorna med sina fetfläckar hade sett sina bästa dagar
de slitna gymnastikskorna var några år gamla och såg slitna ut.

stolt stod du där för att kolla var golfarnas bollar tog vägen
med din falkblick, trots du var nära 70, såg du allt
på höger sida låg en kyrkogård omgärdad av en mur
muren var bannans gräns.

du hälsade oss artigt välkomen och önskade lycka till
jag slog första slaget, bollen rakt in i solen
ingen såg vart bollen tog vägen, alla trodde
den låg på kyrkogården

då säger du " just outside sir"
med stolthet i rösten

när vi kom fram till muren låg den på rätt sida
just outside

denna man glömmer jag aldrig.




Övriga genrer av Lars E Jönsson
Läst 156 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-10-06 20:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars E Jönsson
Lars E Jönsson