Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det där med procenten...

En liten kassa skall täcka
och räcka, som en stor
men är det någon, som tror
att det är absolut rättvist
att alla avgifter är lika
för fattiga, som för rika
för den, som tjänar 100.000 kronor
och den fattige, som bara får några tusen kronor
gör att i procent sett den fattige får ta mer av sin
lön till avgifter än vad den rike behöver...

Så hur man än på matematiken vrider och vänder
så blir det samma signaler den sänder
när man ser på procenten
det är då man vet vad, som händer...





Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-10-07 05:26



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag instämmer apropå procent, till 100%!

"och den fattige, som bara får några tusen kronor
gör att i procent sett den fattige får ta mer av sin
lön till avgifter än vad den rike behöver..."

/Ann
2010-10-09

  Olof Lagerhorn VIP
Att döma av skärpan och skönheten i din dikt, så verkar matematik och poesi vara frukter av samma träd.
2010-10-07

  En strimma av guld
"Pocenten" som de sa den visar på så som det är. Det är verkligen sant och jag håller med föregående kommentarer.

Bra att du tar upp detta för tystnad visar på medhåll.
2010-10-07

  ULJO
Håller med dig helt och hållet.
Vi hade ju chansen att ändra på det den 19 september, men tyvärr valde svenska folket att ha kvar den orättvisa fördelningspolitiken genom att låta alliansregeringen sitta kvar.
2010-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt