Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
---


En historia om att ägas.


tillspetsad spegelstad
en svartgrön kropp togs av sin
gördel lutad mot
väggen vita nätter en lång
känslocykel men är inte rationellt utan informellt,
mycket syre i luften - sug in!

är

verkligheten. här och talar vi?

bär hennes vålnad på ryggen
grön grön de stryker sina glas
bär på karaffer,
det rasslar i låsen och
plötsligt. skogen badar i ljusen:

men ingen släpper in
och ingen släpper till,
kjolen

ur led förseglad

och uppsliten! de vänder bort sitt kön
till en blottad blick,
blick
blick
deras blick - här går man i tokyo
och njuter av
ATT ÄGAS

äg mig
äg mig!

brister munnen
ut med värdighet och läpparna går i lås
syndabock och mäster
de är alla idioter.

röst. jagade streck: sedan ingenting.
dörren är inte stängd i förändrade regler,
bara
flykt.

---




Fri vers (Modernistisk dikt) av Jennie M
Läst 186 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-10-07 07:08



Bookmark and Share


  lycksele
Hej.
Det är första gången jag läser och kommenterar en text av dej. Jag kan inte säga att jag till 100% fattar tenkegången i dikten. Hur du tänkte när du skrev.
Men det där med äga och ägas, det vet jag ganska mycket om.

Kortfattat, det här är min filosofi:

- Varje människa föds fri
- Inte ens mamma/pappa kan äga dej
- Inte någon annan heller
- Människor som ägs brukar man kalla slavar

Mötet mellan människor ska vara ett möte mellan fria, självständiga människor. Ägda av ingen. Om någon vill lämna mig, så ska hon vara fri att gå vidare.

Människors liv är vägar som korsas, möts ett kortare eller längre tag och sedan skiljs igen. Om inte förr när någon dör.

"deras blick - här går man i tokyo
och njuter av
ATT ÄGAS

äg mig
äg mig!

brister munnen
ut med värdighet och läpparna går i lås"

Att Ägas.
Det kan också användas om att man ger sig sexuellt till någon som man vill ge sig till. Men det är naturligtvis av eget fritt val och det är bra endast för en stund.
Att verkligen ägas är att ge upp sig själv.

Så ser jag på det.
Tack för en spännande text. Jag ska läsa mer av dej.

vänlig hälsning lycksele
2010-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Jennie M
Jennie M