Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN av världens hjältar


Hon bodde med sin ”man”
Till dess flickan vart sjuk
Och sen flydde han därifrån
Hon fick bo med sin flicka på sjukhus
Och flickan blev bättre
Då kom han och sa att flickan skulle bo
Inte hos han
Utan hans mor…..

Kvinnan ordnade så hon fick ett skjul murat
Med stenväggar och plåttak
Kallt som fasen
Men mellan jobben läste hon
För att få utbildning
Men hon hade hört om våldtäkter och rövande av barn
Så varje dag fick flickan följa med
För att vara säker…..

Den s k mannen brydde sej bara om att försöka
Få ”sin dotter” som han aldrig brytt sej i
Till sin mor av rent egoistiska skäl
Hon kämpar på för sin dotter
En av de beundransvärda kvinnor
Som vi i världen
Har så mycket att vara tacksamma för
Och se upp till…..




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 152 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-10-08 06:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO