Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tänk er alla dessa onyttiga muppar som ser sej som viktiga och går runt, betalda av oss, och allt är bara snack..... Politiker och statstjänstemän är bara en stor käft, ja eller nåt annat då i andra ändan s a s....


Dyrt men omhuldat


Seminarium arrangerat av Socialstyrelsen

Talare Thage Thagesson
Meriter:
Ordförande I ungdomsförbundet
Kommunfullmäktigeledamot
Landstingsledamot
Riksdagsman
Ordförande i flera utskott
Styrelseledamot för partiet
Styrelseledamot i COOP
Styrelseledamot i Riksbanken
Vice vice partiledare
Kandidat till EU parlamentet

Det var det viktigaste av hans meriter
Man kan också utgå ifrån att han har en riktigt brun tunga
Slät efter att rövslickande på vägen upp
Numer också en välslickad röv eftersom andra följer hans exempel

Vad han gjort, såvitt vi vet, ingenting
(och det kanske är lika bra)

Men han ska tala på semiariet och för det får han
40 000 extra förutom alla andra pengar
han med hjälp av sina rövslickande vänner
snor svenska medborgare på

Det krävs hela månadsskatten från 80 st deltidsarbetande kvinnor
För att betala, enbart hans förbannade tal
Som ingen lyssnar på….

Sen sitter det ett antal, kanske 100 st, s k ”kompetenta människor”
Och lyssnar, på arbetstid, de har både resor dit, traktamenten och
Ledighet från sina annars ”så viktiga uppdrag” för att insupa
Det ”kompetenshöjande talet” som Thage så ”billigt” vräker ur sej

De lyssnande kostar i snitt över 3000 kr per dag och sammanlagt
Så är det 240 000 för dessa ”viktiga” människors tid
(som tyvärr ingen varken kommer att märka eller sakna)

Thage har samlat på sej extra pensioner, som alla politiker
För att de vet att de misslyckats med våra…. Så har de snott
Åt sej mer, på c:a 60 000 kr per månad, tills han dör (den djäveln)

En stor del av sin tid har han suttit och nickat bifall och
Rövslickat samt sovit, en del sessioner i riksdagen så har han
Knullat på sitt rum eller nån kvinnas….

Samt en hel del utlandsresor av olika löjeväckande motiv
Som han helt frankt haft både resa och allt annat betalt
T o m hororna som skrivs in på rumshyra eller liknande

Och det är detta som statens medborgare nu får betala
Och det är dessa som besitter ”kompetens” kallas det
Och för deras ”kompetens” så betalar vi
Svenska medborgare skatt, som drivs in av kronofogden
Om det så krävs… ja d v s för de av oss som inte har råd
Eller fått andra problem att betala skatten…

VISST känns de skönt


Så luta er tillbaka, lyssna på seminariet och njuuut för fan
Dyrare tal finns inte att få tag i, så det borde vara bra…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 143 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-10-14 01:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO