Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Otrivsel på två ben



I byn jag bodde nära fanns en affär
Den hette ”Tages livs” och de sponsrade
Det lokala fotbollslaget
”Vi möts vi trivs på Tages livs” stod det
så såldes affären och blev ”Yngves livs”

Yngve hade flera döttrar
Men den ena, den äldsta var det visst
Var en riktigt sur trist jobbig jäntjävel
Som gjorde allt för att sabba för andra
Tillsammans med sin ”kompis Lisa”
Som med sina glasögon och utseende
Mest av allt påminde om ”Ugglan Helge”
Från A till Ö

Dessa 2 jäntjävlar skulle man aldrig trivas med
På Yngves livs
Inte nån annanstans heller
De var för djävliga på alla vis
Sa att andra var fula, att andra var feta
Skrattade åt varandras ”skämt”
Och var en allmän pina både i bussen de åkte med
Och på skolan…..

Det märkliga med deras trackande om utseendet var nog
Att de själva inte direkt var några höjdare
Med magar som vällde ut över byxlinningen
Och annat, som inte direkt var av det ”sexigare slaget”
En dag ringde de dock hem, till mej
Farsan kom och sa att ”nån ville prata” med mej
Och jag svarade, där var då dessa
Fula människor som talade om ”hur mycket de hatade mej”
Och att ”jag borde gå och dö” eller nåt
Så de slapp se mej, mer….
Kanske för att jag sagt emot dom ibland
När de trackade andra

Man säger ibland att det är synd om såna människor
Jag har svårt att se ”det synda” i detta
Och allvarligt talat
Alla har sina val att göra
Oavsett vad de ”råkat ut för” så har de sina val att göra
Och att de inte trivs på sin pappas livs
Så har de ingen rätt att leva fan på andras bekostnad
Och jag var inte den enda som fick såna
”glädjebud” via tele heller…..




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 131 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-10-13 18:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO