Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Har du ett lyte



Har du ett lyte
Är du lite tjock
Har du betalningsanmärkning
Hörselskada
Ögonskada
En tidigare skada ö h t

Så slå det dej ur hågen
Att du vill ha en försäkring
För de vill inte ha dej
Som försäkringstagare

De skyller på saker som att
”de har rätt att göra så”
Eller de dubblar priset
Som IF if u got
En betalingsanmärkning
Allt för att slippa dej/den
Som betraktas som ”högrisk”

Ingenstans passar det bättre med
”Sådan är kapitalismen”
För den är verkligen stelbent, opersonlig
Och oförsonlig, falsk och opålitlig
Värre än din värsta ovän….. och
Även om du ”lyckas” få en försäkring
”De vill bara försäkra såna som aldrig får skador”
Så får du ett helvete att få ut nåt




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 133 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-10-11 19:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO