Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tidens klocka

Tidens klocka, aldrig stannar alltid slår.
Undrar, tänker, hoppas, längtar. då tiden gör en hållplats för mig att kliva på.
Tiden rinner, springer, flyger. Men den aldrig saktar ner.
Aldrig stannar aldrig tänker. På att alla ej hann med.
Vilken del är jag av tiden?
En sekund, minut en timma?
Vilket slag slår för mig?
Hur skall jag allt med hinna?
Tiden tickar, tiden klämtar snart är min tid här förbi.
Svårt att hinna, orka, göra. Allt under tidens slag.
Svårt att ständigt måste leva.
Med att allt tar slut en dag.

Tiden kommer tiden går men för den själv förevigt består.
Dock är jag en blott minut, som för tiden snabbt tar slut.
en som vill göra, orka, hinna med allt under livets timma.
En som längtar, hoppas, tänker. Undrar vad som tiden skänker.

Svårt att inte vilja leva
Då allt tar slut en dag!




Fri vers av ifoS
Läst 153 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-10-10 20:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ifoS
ifoS