Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten poetisk reflektion över ett "tjugofaldigt aktuellt politiskt ämne"......


" En ny Ulv i fårakläder !"

En ny Ulv i fårakläder
har nästlat sig in i
maktens boningar

Den intrigerar
och sig förkläder
i förment
"demokratiska doningar " (¤)

Denna Ulv i fårakläder
med smart folk sig företräder
med fasader av smidigt slag
håller "martyriska" föredrag

En stor folkmassa har svalt betet
som dessa Ulvar har lagt ut
mångfalt tusentals som med dem sympar

Dessa förstår ej att det är "sketet" (¤)
att det vilar på ondsint krut
och bara virus i dem ympar

Nu fyra år kan bli förspillda
och politiken går ut "i det vilda"
förlamat och stillastående
bara uselt för vårt välmående

Men de etablerade representanterna
nu sin bakläxa fått
de har mycket att läsa på

De måste justera de skamfilade "kanterna"
i stort som i smått
de kan ej längre "kräsna stå"

Och, i god tid, till nästa val
förekomma nya kval
avväpna Ulvens arsenal
desarmering, total !

Med tålamod och
noggrannhet
kan vi avlägsna denna
"Manet"
från vår politiska karta
bara vi är NOG smarta !
Ut med Ulven i kölden !
Med "medicin mot bölden" !

(¤)= "Doningar" : (Folkligt), "grejer" (dialektalt)

(¤)= "Sketen" : (Folkligt), usel, dålig (dialektalt)
----





Fri vers av Mats Henricson
Läst 237 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-10-12 11:08



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det är alliansen och den rödgröna röran som är ulvar i fårakläder.
2010-10-12

  peter markurth
ja sannerligen, medicin behövs, o detta genast..leksaksulvar förstår bara prygel eller belöning..
2010-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska