Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Diktar kring våra ord och dess toppar och dalar......


"Ordens myller !"

Det myllrar av ord överallt
än blir det hett
än riktigt kallt !

Ja, orden öses över oss
en del som "tomtebloss"
andra i långa rader
deformerade ordkaskader !

Bombardemanget är outsinligt
knappast heller oförvitligt
ibland hörs det riktigt grinigt
t o m rent av svinigt !

Vi dränks av dessa verbala forsar
som vår väg , ständigt, korsar
en evighet av gutturala läten
fördärvlighet, av ingen förgäten !

Att värja sig är svåra konster
mot dessa "orala monster"
man KAN slå dövörat till
men ÄR det, verkligen, DET
man vill ?

För det finns ju
POSITIV kommunikation
Kuttrasju
slår an en "njutningston"

Ja, UTAN orden vi stod oss slätt
stampade kvar på samma plätt
förlorade i utvecklingen
av den verbala avvecklingen

Så vi MÅSTE VÄRNA orden
och motverka "de verbala morden"
odla en UNDERBAR vokabulär
kanske, en dag, vi då är där
och uppnår
den verbala PERFEKTIONEN
den IDEALA situationen !

------




Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 276 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-10-12 23:10



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
"Kuttrasju", som en låt med Traste & Superstararna hette.
2010-10-14

  aol
verkligen vilken vokabulär konst,
fastnade för deforerade ordkaskader, verkligen så fyndigt och
vilken tolkningsfråga bravo Mats,
2010-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska