Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Champion

Han hette Champion
Han var frostlackerad, ljusgrå
Han stod i sommarstugan
där det inte fanns elström

Transistorer fanns inte heller
för dom var inte uppfunna
men det fanns radiorör
och dom krävde två batterier
ett anodbatteri
och ett glödströmsbatteri

Glömde man stänga av
så var det glödströmsbatteriet
som tog slut först

En dag var jag ensam i stugan
Solen silades genom lövverket
små skuggor lekte
och dansade på golvet

Jag lyssnade på Champion
Han sa att ingen
är riktigt riktigt ensam

för var vi än är
går det trådar mellan oss
och mänskligheten

och än idag
känner jag tacksamhet
till Champion
för att han sa så där




Fri vers av stenhur VIP
Läst 238 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-10-13 10:08



Bookmark and Share


  walborg
Ljuvligt tal till en gammal vän i ensamheten och kylan i sommarstugan - djupt personligt som alltid.
2010-10-13
  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur VIP