Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Din mamma tyckte ändå att jag var för manhaftig...

Jag fattade aldrig
att du var så poppis
herregud, du hade ju flera trånandes efter dig
(du kändes tyvärr inte mer lockande för det)
Men vänner var vi

Vi bodde mest hos dig, i din lilla 1:a, det var närmast till jobbet.
vi brukade krypa upp i din säng, dricka te och äta bullar
(så där som det e på film)
vi lyssnade på Suede
och du strök min rygg i mörkret
(jag somnade aldrig)

När det var sport åkte jag hem
du var inte intresserad
men du hade tittat en hel match för att vi skulle kunna prata om det dagen efter
(det e ju en sån stor del av ditt liv, sa du)

Så kom det till slut
(efter ett halvår eller så)
Du frågade vad du betydde för mig
-Du är snäll, svarade jag
(Kunde jag inte kommit på nåt bättre? Det var fan det elakaste jag sagt till nån tror jag)
-Bara det?
-Ja, bara det.
(här ville jag nog dö)
-Tror du det kan växa till nåt mer…asså sen?
-Nej
-Du låter rätt säker
-Jag är det….sorry…

Vi hängde väl ett år till eller så
och lika lite som jag förstod vad som gjorde dig så spännande i andras ögon
lika förbluffad var jag över att du föredrog mitt sällskap
framför deras

som tur var gick det ju över…(ganska snabbt)




Övriga genrer av jahapp
Läst 402 gånger
Publicerad 2005-11-27 18:07



Bookmark and Share


  Daniel_78 VIP
så träffsäkert å så igen-kännelse-faktor
å framförallt bra!
2005-12-03

    avskalad
intressant och bra :)
2005-11-30

  MonaLisa
Mycket bra!
2005-11-30

  Smultris
Ohhh... så himla bra ju:)
2005-11-28

    Roger Magnusson
härlig dikt! Som hämtat rakt ifrån livet, allt är inte bara kärlek eller hat, glädje eller sorg. Ibland är det bara trygg ömhet, och det är nog så. Jag trivs bäst i dikter som handlar om nyanserna.

Och lite intryck måste han ju ha gjort för att du ska skriva om det ;)
2005-11-27

  AC
Ja, det här kändes "eget". Det är så många som skriver om beundran, förälskelse, besatthet. Här är det liksom omvänt, berättarjaget är föremålet för intresset, fast hon inte fattar varför. Det gör den intressant.

Gillar särskilt titeln och sista stycket... Resten också förresten.
2005-11-27

  Propella
Åh härligt! Vilken inblick i ditt minne! *fnissar* Dina små parenteser är fenomenala.
2005-11-27
  > Nästa text
< Föregående

jahapp