Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur "Fåfängans dikter"


Fåfängans martyrium


Livet är bara lidande,
i synnerhet för martyrer,
de som känner det mest,
offer för sin egen överkänslighet,
som bara tilltar med åren,
varför många begår självmord
av livets outhärdlighet,
då denna ständigt accelererar
och ökar med tyngd och stress
som ständigt pressar dem djupare ner
i förnedringens obotliga träsk,
som bara drar ner och aldrig upprättar.
Vad kan man då göra åt saken?
Det finns bara en sak att göra:
att fortsätta arbeta tills man dör.
Att stupa på sin post
är till och med för martyrerna
något av en personlig seger trots allt,
även om den är den minsta tänkbara.




Fri vers av Aurelio
Läst 335 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-10-14 13:11



Bookmark and Share


  walborg
Tänkvärt att begrunda. Sitter själv med en stor hundlycka på hundkyrkogården i sinnet ....
2010-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio