Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En alldeles sann och särdeles söt historia


Katt med eget sommarboende

Mitt hjärta blöder som bekant för djur som far illa och på ett fritidsområde här fanns en mager stackars katt som jamade o jamade. Nästa dag tog jag med mat och den slukade det och så fortsatte det i en vecka... Vintern närmar sig och jag kan själv inte ta in katten så jag undrar hur jag kan lösa detta??

På promenad idag med en väninna går vi förbi där matandet skett så jag berättar o visar foto jag tagit (för att efterlysa ägare) Men det är ju Hemgårdens katt!! säger hon. Då visar det sig att den katten bor på ett servicehem på vintrarna. Han brukar komma "hem" smal och eländig, i oktober, när det blir kallt. Efter en vinter inomhus lämnar han vinterboendet i april, ganska rundlagd. Så går "flytten" nu ut tillbaka "sommarboendet" igen...vilket han gjort i många år.

Det har gått flera dagar nu sedan jag såg honom sist så jag antar att han redan promenerat "hem" igen. En ansenlig promenad vill jag påpeka och kanske sitter han väl där o jamar nu och vill in för vintern :D.

Kantänka ligger han redan mätt och nöjd och drömmer om sitt sommar-paradis. Det ligger vid en stor fågelsjö med bra klätterträd, ängar med massor av möss och en fantastisk utsikt. En bättre "sommarstuga" för en katt får man leta efter, lite snålt med maten men... friheten verkar går före hungern och ibland dyker det ju upp människor som hjälper till om man ser tillräckligt ynklig ut!

En klok katt som skaffat sig det den vill ha och behöver i livet som katt!

Jag bugar mig för den och säger mjauu för idag!!




Prosa av Tothem
Läst 468 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-10-14 20:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tothem
Tothem