Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VARFÖR ska jag/du/vi betala till


VARFÖR ska jag/du/vi betala till
Sjukförsäkringen
Som inte är en försäkring längre
I dess rätta bemärkelse

Det vore nästan bättre att
”spara dom pengarna själv”
För om jag/du/vi
Vill ha ersättning och t ex nyss fått höjd lön
Via nytt arbete eller nåt
Så får vi inte ut det fullt ut
Fast….
”vi får betala fullt ut”
Till den jävla försäkringskassan…..

OM du vart arbetslös
Så vill de ge dej 70-80% av
Den akassa som i sin tur
Är 60-80% av din lön
D v s om du jobbar…..




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 139 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-10-16 02:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO