Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
historia från kusten


hummerhundens lördag

det snarkar under sängen
hummehunden sover
han vet
något är på gång
hämtar agn i agntunnan
sill från bohuslän
båten är i ordning
dieseln är bunkrad
lagren smorda
oljan kollad

många nysätt i morron
blir intressant runt nidingen
och de skarpa grunda sätten
i Malösund

hummerhunden vet
han var med
han är med
kommer kustvakten
blir han 3 gånger
så stor

men dom har nog
inte tid
de fiskar själva

ungefär som om
polisen
skulle ägna sig
åt stöld
på fritiden

visst är
sverige
fantastiskt




Fri vers av tom boreland
Läst 513 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2010-10-15 21:21

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Fransisca Ferlin
den är ju helt underbar denna!
En hummerhund under sängen!!! :-D
när jag var liten fanns där en krokodil
Hummerhund låter trevligare. Tror jag.
Texten andas, den har puls och liv.
Tack!
2010-10-19

  lilla t
Strålande, och tack för titten :)
2010-10-17

  Blåbäret
hummerhundens snarkningar är rekvisita
maskerar den fulla kontrollen han besitter

klappa lite
2010-10-16

    ej medlem längre
Tack för att jag fick följa med på en kvällen före koll!

Tycker om:

"ungefär som om
polisen
skulle ägna sig
åt stöld
på fritiden"

visst är
sverige
fantastiskt"

/Ann
2010-10-16

  Catharina Edin VIP
Snyggt skrivet!
2010-10-16

  anits VIP
underbara rader om en dag som väntar
dig och hummerhunden
2010-10-16
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland