Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bland det värsta jag vet är när man blir nonchalerad, fick den känslan häromdagen...


Nonchalerad !

Det var "Psykiatrins Dag" här i Eskilstuna och jag hade dristat mig att ta mig dit. Där satt jag, bland ca 400 andra, rätt obekanta människor och skulle höra när "proffsen" från landstinget och kommunen berättade för oss vilken FANTASTISK psykvård vi har.
Konferensen inleddes av en hurtfrisk gästtalare , en forskare från Värmland, som ,lätt fnittrande, berättade om sin rön inom psykiatrin . Till slut kunde jag inte längre tiga utan lät två års fåfäng kamp mot en byråkratisk landstingpsykiatri bara explodera i anklagelser mot vårt landsting ! Den stackars forskaren såg illa berörd ut, höll med, men sa´(förståss) att "hon inte var insatt i de lokala förhållandena" och hänvisade till vårt landstings ansvariga (som var väl representerade där)
När de sistnämnda se´n tog över och jag upprepade mina usla erfarenheter så beklagade de djupt mina erfarenheter men fortsatte snabbt som om ingenting hade hänt . En representant från Strängnäs redovisade en enkät om psykiatrin som gjorts under det senaste året. Det visade sig att svaren som kom in ,främst var från personalen (och några få från "brukarna" , dvs patienterna ) .Jag påpekade denna
skevhet och representanten från Strängnäs instämde utan reservationer . Men se´n fortsatte han med enkäten som om ingenting hade hänt, han nonchalerade HELT mitt inlägg (trots att han ,tidigare, hade hållit med mig !)
Och tyvärr lyste den lokala pressen med sin frånvaro och ingenting fanns att läsa om denna konferens i de lokala drakarna följande dag !
Nåväl ,lite "matnyttigt" hade jag funnit som skulle kunna vara till hjälp för min dotter, för vars skull jag hade gått på denna konferens . Men just den där känslan av att vara nonchalerad följde med mitt sinne när jag lämnade lokalen ett par timmar senare......

----




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 292 gånger
Publicerad 2010-10-15 22:42



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Underbart att du exploderade!!
2010-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska