Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Diktar kring denna alltför vanliga samhällsproblematik ..


Att sopa verkligheten under mattan !

Kvastarna går !
De går varma !
År efter år !
Värst för de "arma"

Fakta ignoreras
de bara nonchaleras
särskilt om det kostar
Ut i kylan, man blir "frostad"

Man arvodena sina höjer
sin egen plånbok förnöjer
sparar in på patienterna
personalen också
tillhör "delinkventerna"

Ja, politikerna ÄR ett pack
med sitt falska,förljugna snack
de betygar sin oro
men vill inte säga
på VILKA det bero
det är ju ,aldrig, dem själva
deras röster ,av harm, då skälva
spelar "sårade oskulder"
svartmålade av "massmediamuller"
"Överdrifter" , de ofta mässa
Bakom kulisserna, de argumenten vässa
HUR de ska dölja sitt eget mygel
och slippa ta del av offentlig "prygel"
I extrema fall en syndabock utses
och ersätts av en annan mes
men INGEN ärlig förändring görs
demokratin DÅ förstörs
Därför avgrundshögerns framgångar
och etablissemangets motgångar
"som man bäddar får man ligga"
Politikerna, snart, om "nåd" få tigga
för vi är less på deras skitprat
och deras genomruttna tilltag
NU vill vi snart få övertag
och få bort dem överlag
från sina högarvoderade poster
det BLIR, till slut, ett "MÅSTE"
för de har, redan , sabbat så mycket
de bara gapar för stort "över stycket"
Äh, säj "goodbye och tack så mycket " !.....

----




Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 222 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-10-15 23:23



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
De står där och orerar om att när man sänker arbetslöshetsersättningen blir det minsann fart på jobbsökandet.
Frågan är bara vilka jobb det är meningen att man ska söka och vilka jobb alla de där nya coacherna ska coacha folk till.
2010-10-16

  aol
en sann skrift, titta på sprätten Boström där är nånting som har hänt,
2010-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska