Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rena rama sanna Wilda Western!

Min man och jag satt på Långören en liten ö
i Blekinge skärgård. Jag tittade på klockan den
var fem på eftermiddagen. Underbart väder! Solen
den värmde så skönt. Jag bara njöt!

Nästa ö var Utklippan. Sista ön. Sen fanns det ingen
mer ö. Bara hav. Helt ljuvligt att få sitta där bara.

Vi hade kommit dit från Karlskrona i en stor hyrd båt.
Vi hade varit på en stor släktträff. Träffat många
släktingar till min mans förfader, som levde
där på 1600-talet.

Ingen enda av släktingarna, som var där hade vi
träffat innan. Jo en av min mans lärare han var med.
Min man han blev glatt överraskad, han hade inte haft
en aning om att han var släkt med sin lärare när han
gick skolan och hade honom, som ämneslärare.

Men nu satt vi båda två på klipphällen och väntade på
att vår båt skulle komma och hämta oss. Då säger min
till mig: -Vad sa du klockan var... -Fem, sa jag...

Han tog upp handen till huvdet tog av sig mössan och
strök sig med handen över håret och spände ögonen
i mig och sa: -Vet du vad! Kl 21! Då kommer något väl-
digt intressant på TV! Det vill jag se, då vill jag vara
hemma! Hade vi åkt nu du hade jag hunnit hem och
fått se det programmet!

Jag ställde mig upp skrek till honom: -Jag tror inte du är
klok här sitter vi har haft en toppendag. Helt otroligt att
vi fått vara med och här. Inget buller, ingen stress och
jag tänkte ingen press på att skynda alls. Här kan vi
sitta nu du och jag i lugn och ro och vänta. Och du
pratar om teve nu! Om en halvtimma är ju vår båt här...

Då hörs det ett motorljud. Som på en given signal vänder
vi oss båda åt det håll, som ljudet kommer ifrån och
innan vi ens hinner att tänka lägger en båt till vid bryggan.
Min man frågar en annan man, som sitter en bit ifrån
oss vad det är för en båt? Han får veta att det är
ordinarietur, som går in till Karlskrona. -Den tar vi,
säger min man och tar mig sen i handen och vi
tackar för oss och så springer vi ner mot bryggan
och hinner med båten precis innan landgången dras in.

Jodå min man hann hem till teven från östra Blekinge till
västra Skåne. Klockan 21.00 precis satt han i sin teve-
stol och tryckte på teveknappen... Wilda Westernfilmen
bredde ut sig i TV-rutan framför honom och han bara log...










Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 359 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-10-16 08:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt