Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bristande etik



De behövde hjälp några dar
För att bli klara i tid
Folk skulle därifrån och besiktingen
Var alltför nära inpå
Beställaren, bjöd på fest
Men de nyanlända var, ”för” nyanlända
Så de fick ingen inbjudan

Så fredag eftermiddag kl 15.45
Säger han
”vi behöver inte dej på måndag”
”nehe”
”men vill du ha en drink innan du går”
”Nej tack jag har bil”
”ok”

Det var nog mer hjälp med normalt mänskligt beteende
Allmän hyfs och etik
Som behövdes till det företaget
Kanske mer än själva jobbet….
Glad i hågen lämnar jag denna del av stan
Detta företag med alla möjliga färger och språk
De kan fortsätta själva nu, troligen hinner de inte

Med sina språkförbistrade förgreningar
Inte av sociala eller rättviseskäl utan
För att de ickesvenska ska vara billigare
Några dar av mitt liv fick de hyra
Men knappast igen om det inte är alldeles tomt på jobb
Med denna bristande etik…..




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 140 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-10-17 12:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO