Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hösten 2008


När festen är slut



När festen är slut
Så försvinner vissa ut
(men oftast inte tomhänta)
Sen står vi ensamma, lika ensamma, igen som förut
”VI” vanliga
”Vi som jobbade tillsammans”
Eller vad sa man egentligen


Ingen bankman har gjort fel
Inga aktiemäklare eller spekulanter heller
Köparna gjorde som de blev rådda
”Vi jobbade tillsammans”
Som på 20 talet
Som på 80 talet
Men tillsammans är lite kufiskt
För riskerna ligger på den ena parten
Men vinsterna på båda

Och åter får vissa
”livstidsavbetalning”




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 115 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-10-18 08:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO