Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om det tragiska att se en ung människa dras ned i "bidragsträsket" pga ansvariga instansers dövhet, initiativlöshet och uppgivenhet (har verklighetsbakgrund).


"Återvändsgränden !"

Återvändsgränden !

Inget påtagligt händer
Dekadansen excellererar
"Bidragsdansen" eroderar
allt av initiativ och framåtanda
kvävs av att pengar finns tillhanda
"Mutpengar" för likgiltig tystnad
lätt fixat, av behovsprövad "lystnad"



Återvändsgränden !

Verkligheten avvänjes
Brukaren sövs ner
vaggas in
i falsk trygghet
dras in
pga instansernas njugghet


Återvändsgränden !

Passivisering total
Aktivitet avstannar
Destruerad moral
Jag detta förbannar (!)
Till intet gott det leder
parasitism förbereder
om man det inte avleder

Återvändsgränden !
Går att komma ur
Man går tillbaka
börjar om
VILL aktivera sig
men behöver
en "knuff"
men den kommer
ju ej..........

VARFÖR ?

----






Fri vers (Fri form) av Mats Henricson
Läst 185 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-10-17 13:05



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Visst är PENGAR inblandade, resurserna till psykiatrin är väldigt snålt tilltagna........
2010-10-17

  Larz Gustafsson VIP
Kaputt-alismens mörka baksida.
2010-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska