Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det talas om politikerförakt



Det talas om politikerförakt
Men å andra sidan
Om t ex Fredrik Reinfeldt bryter mot lagen
Så bryter han dessutom på sina väljares förtroende
Så han bryter inte bara ”en lag”
Han bryter, ett antal miljoners förtroende
Som människa
Och som moralisk förebild….

Och detsamma gäller alla
Som tar på sej att vara
Just den förebilden
Man kan t ex se Tomas Bodström
Som den utpräglat snikne man han är
En förvärrad upplaga av Barneviks-snikenhet
Där då faktiskt Barnevik hade ”motparter”
Som var väl så bevandrade i ekonomi och rävslughet
Som han själv, som släppte igenom och skrev under
Ett sånt ”vansinnesavtal”

Men där ligger också den absolut väsentligaste skillnaden
Näringslivet får ”stå sitt kast själva”
I politikens pillitok så blir det alltid
ALLTID
Skattebetalarna som drabbas….
Väljarna
Det vanliga folket som sliter för att
De ”där uppe” ska ha nåt att röra sej med….




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 119 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-10-17 19:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO