Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minns nån början på 80 talet


Minns nån början på 80 talet
Då skulle STORA Kopparberg som de då hette
Bespruta ”sin” skog i Nova Scotia
I Kanada
Och det kom indianer till Sverige med protester
SKP och liknande tog automatiskt deras parti
Inte så mycket för miljöns skull som att man alltid
Tog parti mot kapitalet

Det vart stämningar hit och dit
Det slutade med att ”man förlikade”
Så de som protesterat fick skriva på
För att komma undan de mångmiljonstämningar
Som STORA då hotade med

Vad säger de på reklamen
”När man är stor ska man vara snäll”
Det stämmer inte i STORAS fall
De utnyttjar alla överlägen de har
För att kunna, regera och bestämma allt
För att tjäna så mycket de kan




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 149 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-10-19 06:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO