Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gruvan


Gruvan
Falu Gruva
Denna kanske största dödsorsaken i Sveriges historia
Möjligen med jämförelse av de återkommande krigen
Där dog människor ofta
Av olika anledningar
Förgiftningar
Men mest fallolyckor
Från rep och hissar
Som egentligen bara var en hink
Som upp till 6 man
Kunde ha en fot i och en hand på repet
Tappade de taget så föll de ibland 100 tals meter
Såna fegheter som livlina fanns aldrig de första 700 åren
Eller mer…

Och STORA kopparberg tjänade sina pengar….
Som en jättepenga maskin
Lite satiriskt eftersom det var mycket koppar
Som man tog upp




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 203 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-10-24 01:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO