Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt av Ingemar Andersson, Katrineholm oktober 2010


Graalpunkt

Den postmoderna kvinnan söker sin Graalpunkt
– Det är vägen som är målet,
säger en självutnämnd profet
med konsultarvode kryddat med salt
från ett för länge sedan avdunstat havsvatten.

Tonsättaren komponerar med paragraftecken
i stället för noter
Även den kreative har en önskan
att vara laglydig.

Mäklaren har inte hunnit vaccinera sig
mot livets kontantinsats
Terroristen har börjat släppa ut magsårsbakterier
som alternativ till punktering
av Nybabels lungor.

Den vingklippta fågeln kan inte längre visa vägen…




Fri vers (Fri form) av Ingemar Andersson Katrineholm
Läst 364 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-10-18 21:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingemar Andersson Katrineholm
Ingemar Andersson Katrineholm