Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om den anonyme soldaten , han (oftast) som dör och lemlästas, många gånger utan att, egentligen veta, varför ?


Blodets triumfator - Soldaten !

Soldaten
både rädd och
modig

Soldaten
sett så mycket
blodigt

Soldaten
vet ej egna
livslängden
kan bli död,
i mängden

Soldaten
lemlästas ofta
dödas likaså
får sällan "softa"
i hetluften stå

Soldaten
känner ej skälen
till hans insatser
de politiska grälen
gett ilska ansatser

Soldaten
han får betala
byråkraternas käbbel
dyrt han "kölhalas"
efter "blodigt dräggel"
Ett offer för strategier
sjuka ideologier
paranoida manier
inga fantasier

Soldaten
sin "belöning" får
ett vitt kors
på en kyrkogård............

-----




Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 298 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-10-19 13:12



Bookmark and Share


  aol
så sant bra skriftat, det är ett hopplöst krig, likabra att om åker hem,
2010-10-19

  Larz Gustafsson VIP
1980 var jag med och ropade "Sovjet ut ur Afghanistan!" Det var rätt att ropa så då, precis som det var rätt att ropa "USA ut ur Indokina!" på sextio- och sjuttiotalet.
I dag är det rätt att ropa: "SVERIGE ut ur Afghanistan!"
Ty oavsett vilka argument man kommer dragandes med, så är jag övertygad att de inte biter på de stupades anhöriga i Sverige, Danmark och andra länder.
Krig är alltid vansinne.
2010-10-19

  Eva Helene VIP
Sanna ord! Mycket bra skrivet!
2010-10-19

  Mats Henricson
Synnerligen aktuell dikt med tanke på den, nyligen, dödade svenske soldaten i Afganistan ........
2010-10-19
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska