Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kan eld vara kallt?


Ode till brandrök

Det brinner omkring mig
Jag kan se lågorna flamma
Så nära frusna fingrar
Naken hud

Brandgula löv vilar
På den kolsvarta asfalten
Aldrig förr så väldigt
Flammande gula

Rök stiger väldigt sakta
Försiktiga spiraler, alldeles tysta
Klättrar de uppåt skyn
Färgar himlen grå

Alla rusar omkring
Röken och elden gör dem blinda
Är jag den enda som ser
När kaos uppstår

Jag kan höra skriken
Varför känner jag inte panik
Jag borde vara rädd
Det brinner ju

Mina händer skakar
Kylan är så påträngande
Men om det brinner omkring mig
Varför är det då så kallt?






Fri vers av Uppe bland molnen
Läst 423 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-10-19 15:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Uppe bland molnen
Uppe bland molnen