Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Med tanke på tidigare lite ironiska dikter, detta äralltså både satir och ironi, så ingen behöver "uppröras"


Bunta ihop och förakta bara




Bunta ihop och förakta bara
”De behöver vi inte ta nån hänsyn till”

Ja alla de som vi kan förakta först och främst
Sverigedemokraterna förståss
T o m alla ledande politiker tävlar om
Vem som kan förakta dom mest
Ohly kan inte ens bli sminkad i samma rum
REINFELDT är statsminister och är med
T o m biskopen i Stockholm gör det ”under predikoform”

Män
Män ö h t man kallar det könsmaktsordning
Hur många män känner att de har makt?
”Räck upp handen” ja eller nåt annat då
Män är tydligen värda allt förakt
T o m som varande av samma kön
Som de som slår kvinnor

Araber, ja arabiska män alltså
De kan lätt hata
Med sin religion sitt skrikande i böner
Och syn på kvinnor
Alla arabiska män kan föraktas
MED ett undantag… naturlugtvis

Eftersom alla Israeler ska föraktas
(inte judar för världen har ännu lite dåligt samvete)
Judar ska föraktas förlåt Israeler
Därför kan man inte förakta Palestinier
För de är ju förtryckta av judarna, förlåt Israelerna

Kineser kan vi förakta
Alla kineser
Det är bara några som styr landet
Men vi kan förakta kineserna ändå
MEN ”man handlar så gärna deras billiga produkter”

Katoliker kan vi förakta
Alla katoliker
De ”tror ju på Gud för fan”
De kan inte va bra
De kan inte va kloka….

Spanjorer kan vi förakta
Och Greker
För de har misslyckats med ekonomin
Alla religiösa kan föraktas
För de ”tror ju på Gud”
Alla kommunister ska föraktas
För att de är just kommunister

Sådär kan vi diskutera om alla möjliga
Själv minns jag byggbarackens diskussioner
Från 80 talet t o m
”Folkpartister är i alla fall rumsrena”
Med en passning till att ”alla icke sossar i övrigt”
Inte är ”rumsrena”
Man undra, skiter dom på sej då eller?
Så man hade sina ”hatikoner” då med
Som nu….




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 129 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-10-19 19:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO