Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skatte och finans gestapo



På banken kommer det fram en kärring
På drygt 20 år eller så
Och säger nåt i stil med

”du måste skriva vilka pengar du sätter in”
Och det var några tusen
Inte många men några

Så Bank och skatte gestapo
Ska nu veta om du sätter in
Några tusenlappar…..

Och kärringen tog fram en lapp
Som skulle tas fram och visas
För GESTAPO vid tillfälle

Pengar luktar inte sägs det
Men dessa gestapo fasoner luktar skit
Myndighets skit

Och det enda man egentligen känner mer för
Efter detta snokande är
”mindre antal kvitton”

”mer kontanthandel”
Mindre som ska synas
Fan vad jag hatar detta kontrollsverige

Nästa gång så ska de säkert kontrollera datorn och
Kanske ska de som är ”tillsammans”
Skatta för sex som ”naturaförmån”




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 158 gånger
Publicerad 2010-10-20 02:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO