Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en historia om väder


dom hade sagt

dom hade sagt
avtagande
för en gång skull
var dansk och svensk
väderlekstjänst överens

i verkligheten
var dom också överens
vinden höll i sig

hummerhunden och jag
gick efter stranden
och tittade ut
över kulinghavet

åkte till göteborg
och köpte inpeller
en till mig
en till Eje

bytte inpeller
så nu ska kylningen
fungera säkert
ett tag till

satte på två nya
gångjärn på hyttdörren
så nu hänger den
inte på sniskan

vi kom hem sent
oljig och eländig
hummerhunden
ville bara gosa

trots att anneli
hade fixat
en riktig
festmiddag

det behövdes
efter
en
riktig skitdag




Fri vers av tom boreland
Läst 336 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-10-19 22:44

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
"Skitdagar" har en benägenhet att infinna sig lite nu och då.
Din hummerhund verkar vara en trevlig kompis!


/Ann
2010-10-23

  anits VIP
fina rader om hur en blåsig
dag kan vara för dig och
hummerhunden
2010-10-19

  Daniel_78 VIP
hummerhunden!
2010-10-19

  lilla t
skit dagar kommer skit dagar går en del minns man andra går en förbi. Välskrivet!
2010-10-19

  Ingela Svenson VIP
ja denna veckan önskar man att väderet vore historia!
2010-10-19
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland