Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Droppar

Regndroppar mot rutan
sakta rinner de ner
bildar fina mönster
med glädje jag dem ser

En båt med höga segel
på rutan glider den bort
jag såg en fager kvinna
ett möte som blev kort

Två händer som möts
kring kärlekens dans
en hund i livlig glädje
som rör på sin svans

En ängel med sitt leende
så nära mot min ruta
kanhända är det någon
som lämnat livets skuta

Längs rutan rinner vatten
och bilder växer fram
ett träd med vilda grenar
en fågel på dess stam

I mitten av mitt fönster
en ljusstake jag ser
när ljuset tonats bort
så syns den inte mer

Regndroppar mot rutan
de avtar efter hand
och bilderna försvinner
när solen står i brand




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 498 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-10-21 13:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
förtrollande vackert
2012-12-06

  M-Lyn
Sparat den här fint skrivna versen Som fastnade i mitt hjärta <3
2011-05-12

  vargtass
Den här är min favorit. jätte fint ! =)
2010-10-29

  mare VIP
Fint diktat..
2010-10-22

    Bodil Sandberg
Fantastiskt som du kan dikta om allt..det här är en mycket mycket fin text som jag sparar absolut som min absoluta favvo!!tack!!
2010-10-22

  anits VIP
Mycket vackra rader som fångar mig
från början tills dikten är slut
2010-10-21

  Julianna Strandberg VIP
Väldig fin bild av nåt vanlig. Ovanliga ord om vanliga ting. Fint!
2010-10-21
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO